Managed hosting door True

Blanco betreedt BeLux-markt

 

Belgie en Nederland

De Nederlandse fintech-startup Blanco komt naar België en Luxemburg. Het bedrijf heeft Koen Vanderhoydonk benoemd tot ceo BeLux.

Vanderhoydonk heeft als financieel expert meer dan vijftien jaar ervaring bij business-to-business financials. Zo werkte hij voor Euroclear waar hij diverse functies bekleedde, onder andere als hoofd accountmanagement in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Oost-Europa en hoofd internationale marketing. Ook heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de digitale transformatie van Euroclear. Daarvoor was hij general manager voor Binckbank Professional Services in België. Met The Financial Think Tank heeft Vanderhoydonk ook een reputatie als fintech- en regtech influencer op social media.

‘Vanderhoydonk  en ik hebben eerder succesvol samengewerkt’, zegt Blanco-ceo Joost Walgemoed. ‘Daarom weet ik dat zijn ervaring op het gebied van banking, brokerage, wealth management en technologie een belangrijke versterking is voor Blanco. Bovendien kent hij de BeLux markt als geen ander. Zijn ervaring zal helpen om Blanco internationaal uit te rollen.’

Blanco (dat in 2015 werd opgericht) richt zich op banken, vermogensbeheerders en beleggingsondernemingen. Zo biedt de onderneming een volledig geautomatiseerde KYC-tool (Know Your Customer) en een geautomatiseerd beleggingsplatform voor vermogensopbouw. Voor de marktintroductie in België en Luxemburg kreeg het bedrijf een kapitaalsinjectie van Volta Ventures en KBC Start it Fund.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6351520). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.