Managed hosting door True

Onlinebank Revolut haalt 250 miljoen op

 

Dollars, geld, investering, money

De Britse fintechstartup Revolut heeft een investering van 250 miljoen dollar gekregen. De kapitaalronde werd geleid door DST Global, de investeringsgroep van de Rus Yuri Milner. Revolut wordt nu op 1,7 miljard dollar gewaardeerd

Met de 1,7 miljard treedt Revolut probleemloos toe tot de club van ‘Unicorns’, startups die meer dan een miljard waard zijn. Naast Milner deden ook bestaande aandeelhouders als Index Ventures en Ribbit Capital mee aan de kapitaalsverhoging.

Revolut werd drie jaar geleden opgericht en co-ceo Nikolay Storonosky gaat voor agressieve groei, met gratis kredietkaarten, voordelige wisselkoersen, gratis geld afhalen en lage transactiekosten. Daarnaast is het ook mogelijk om rechtstreeks cryptomunten te kopen vanuit de Revolut-app.  

Revolut verwerkt nu maandelijks zo’n 1,8 miljard dollar aan transacties en heeft ongeveer twee miljoen klanten. Elke dag komen er daar zesduizend tot achtduizend bij. Tegen 2023 wil Revolut honderd miljoen klanten hebben. Om die doelstelling te halen, komt de nieuwe kapitaalsinjectie goed van pas. De onlinebank heeft ambities om wereldwijd te groeien, vooreerst in de VS, Canada, Singapore, Hongkong en Australië. Het aantal werknemers moet groeien van 350 naar achthonderd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6346024). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.