Managed hosting door True

Shypple haalt financiering op bij BOM

 

Vrachtschip

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) investeert in Shypple. Die startup biedt een vergelijkingsplatform voor het boeken van zeevracht. Het zet de financiering in om verder op te schalen, de oplossing door te ontwikkelen en versneld personeel aan te nemen.

De partijen maken niet bekend hoe groot de investering is. Een woordvoerder van BOM spreekt over ‘een goede investering’ en geeft als indicatie dat het niet gaat om miljoenen, maar eerder om tonnen.

Shypple wil de wereldhandel versimpelen door verschepen makkelijk te maken. Het biedt via zijn platform inzicht in de supply chain en zorgt voor een realtime overzicht van bijbehorende documentatie, vrachtstatussen en locaties van zendingen. Via een web-app hebben bedrijven 24/7 toegang tot de informatie. Shypple automatiseert hiermee de papierwinkel die ontstaat door de communicatie en documentatie bij zeevaartverscheping.

‘Door deze informatie centraal te stellen in een online-omgeving, ondervangt Shypple alle traditionele vormen van communicatie tussen expediteur en personen binnen een import- of exportbedrijf’, vertelt Shypple-oprichter Jarell Habets. ‘Deze werkwijze is sneller en eenvoudiger en stelt klanten in staat om structureel tegen lagere kosten te opereren en betere service te bieden. Bovendien is er minder kans op miscommunicatie of menselijke fouten.’

Met de financiering van de BOM wil Shypple versneld groeien. ‘Ons team bestaat uit zes man. We hebben talent op iedere positie binnen het bedrijf, nu is het een kwestie van opschalen. Naast kapitaal biedt de BOM ons logistieke kennis en netwerk die nodig zijn deze stap in onze bedrijfsontwikkeling te zetten’, aldus Habets.

Shypple en BOM

Shypple, opgericht in 2016, is gevestigd in het Brabantse Moerdijk. Het beschikt daarnaast over een satellietkantoor in Rotterdam, omdat daar veel (potentiele) klanten zitten.

De BOM is een economische ontwikkelingsmaatschappij die zich inzet om bedrijven in Brabant verder te laten groeien. De BOM biedt samen met partners bedrijven toegang tot kennis, kapitaal, talent, markt en faciliteiten, gericht op economische en maatschappelijke vraagstukken. De investeerder is gevestigd in Tilburg en heeft negentig personen in dienst.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6293387). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.