Managed hosting door True

The VR Room opent tweede vestiging in Amsterdam

 

De Utrechtse startup The VR Room, die virtual reality (vr) ervaringen verzorgt, opent op 31 maart een tweede vestiging aan de Keizersgracht in Amsterdam. Dat doet het in samenwerking met bed & breakfast-eigenaar James Evans en ondernemer Arnoud van der Werf.

The VR Room biedt op maat gesneden vr-ervaringen. Zo gaan bezoekers over de kop in een achtbaan, schieten ze vuurballen uit hun handen of komen ze midden in een actiescène terecht.
Het bedrijf opende op 1 juli 2016 zijn deuren voor de eerste vestiging van ongeveer zeventig vierkante meter aan de Utrechtse Croeselaan. In januari van dit jaar verhuisde de startup naar een groter pand aan de Overste Den Oudenlaan, recht tegenover Holland Casino Utrecht. Hier beschikt het over ruim 250 vierkante meter, wat goed is voor drie vr-kamers, een ontvangstruimte en kantoorruimte. Daarnaast is er een vergaderzaal van honderd vierkante meter. Deze wordt ingezet voor meetups en presentaties.

Nu opent The VR Room zijn tweede vestiging in een monumentaal pand aan de Amsterdamse Keizersgracht 23. Voor de opening hiervan werkt de startup samen met James Evans en Arnoud van der Werf.
Evans heeft in zijn bed & breakfast aan de Keizersgracht één kamer ter beschikking gesteld voor de vr-kamer. Bovendien helpt hij bij operationele dingen op de achtergrond. Van der Werf gaat op zijn beurt de Amsterdamse locatie runnen, zodat The VR Room-eigenaar Wouter van den Bijgaart op de Utrechtse locatie kan blijven werken.

Van den Bijgaart vertelt dat de Amsterdamse vr-kamer een warm huiskamergevoel heeft. ‘Een virtuele wereld induiken is spannend en intensief. Wij willen dat bezoekers na een vr-ervaring in een vertrouwde omgeving op adem kunnen komen. Op onze comfortabele zitbank kunnen ze even bijtanken om daarna snel weer terug de vr-wereld in te kunnen duiken.’

De startup-eigenaar laat aan Computable weten dat er wordt gewerkt aan een vierde vr-kamer in de Utrechtse vestiging. Bovendien heeft hij plannen om een derde vestiging te openen. 'Dit is allemaal in ontwikkeling, maar hier kan ik nog geen verdere uitspraken over doen.'

Startup van het jaar

The VR Room won tijdens de ict-vakbeurzen Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event de pitch battles die in Computable Café werden georganiseerd. Hiermee is het verzekerd van een plekje bij de pitches voor de Computable Awards 2017. Het mag samen met negentien, nog nader te bepalen, startups voor de vakjury komen pitchen om kans te maken op een nominatie voor de award Nederlandse Startup van het Jaar.

Het aanmeldproces voor deze prijs staat nog open. Bent of kent u een startup die dit jaar in aanmerking komt voor deze prijs? Dien hier uw voordracht in.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5990082). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×