Managed hosting door True

Jaarbeurs opent innovatiehub JIM

 

Jaarbeurs Innovation Mile(JIM) in Utrecht

Jaarbeurs start met de Jaarbeurs Innovation Mile (JIM). Dat is een innovatiehub voor jonge bedrijven en talenten om te innoveren en te accelereren op het gebied van een slimme, gezonde en groene samenleving van de toekomst. De samenwerkingsruimte van ruim zesduizend vierkante meter is gevestigd op de zesde etage van het Beatrixgebouw in de Jaarbeurs in Utrecht.

JIM heeft een nadruk op ontmoeting, interactie en samenwerking. Het is bedoeld voor gevestigde bedrijven, scale-ups, start-ups, kennisinstituten en onderwijsinstellingen, overheden en samenwerkingsverbanden. Zij moeten in een open ecosysteem samenwerken aan ‘kansrijke initiatieven, nieuwe product-marktcombinaties of innovatieve ideeën’ op het gebied van de urbane, slimme, gezonde en groene samenleving van de toekomst.

De eerste bedrijven die zich in JIM vestigen zijn Lygature, Economic Board Utrecht (EBU), Frankwatching, UCreate, digitalezorg.nl, Graphlr en SnappCar. Zij nemen vanaf dinsdag 15 november 2016 hun intrek. Dan wordt de innovatiehub officieel geopend door burgemeester Jan van Zanen, David Pappie (directeur topsectoren bij het ministerie van EZ) en de JIM-deelnemers.

Utrecht en JIM

Utrecht noemt zichzelf vooraanstaand op het gebied van kennis, innovatie en business voor de thema's 'urban living, smart sustainable environment en life sciences & health'. Om innovatie op die thema's verder te stimuleren, creëert Utrecht met JIM een playground die uitnodigt tot het uitwisselen en verdiepen van kennis, waarbinnen discipline-overstijgende inzichten ontstaan, vernieuwende concepten worden ontwikkeld en innovatieve producten worden geïntroduceerd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5877985). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Jaarbeurs
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×