Managed hosting door True

UtrechtInc werft zes nieuwe start-ups

 

start-up

UtrechtInc werft zes nieuwe start-ups binnen twee programma’s. Het betreft Happi, uCrowds, LeanLibrary, SensorFact, Bolas en eCase Studies. De deelnemers krijgen toegang tot kennis, workshops en experts van de Utrechtse start-up incubator.

Happi biedt HIV-patiënten via een applicatie continu inzicht in hun ziektedata. Dit met het doel om zo hun autonomie te bevorderen. De software van uCrowds simuleert mensenmassa’s om de veiligheid tijdens grootschalige events te waarborgen. LeanLibrary biedt gebruikers van (universiteits)bibliotheken toegang tot databases met wetenschappelijk materiaal. Deze drie start-ups zijn geselecteerd voor het half jaar durende Science Venture-programma. Dat is bedoeld voor onder meer wetenschappelijke onderzoekers die hun product naar de markt willen brengen. 

SensorFact, Bolas en eCase Studies stromen de tiende editie van de Pressure Cooker in. Deze start-ups werken in vier maanden naar een schaalbaar businessmodel, voldoende gebruikersaantallen, betalende klanten, een werkend prototype en een complementair team met passende bedrijfscultuur.

SensorFact levert software voor procesoptimalisaties bij het industriële mkb. Dit moet een besparing op de operationele kosten opleveren zonder initiële investeringen. De project- en researchtool van Bolas filtert, bewaart en deelt de meest relevante en betrouwbare bronnen uit Google en databanken voor studenten. Tot slot ontwikkelt eCase Studies interactieve simulaties en augmented- en virtual reality software voor het onderwijs.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5848089). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×