Managed hosting door True

ABP investeert 300 miljoen extra in start-ups

 

Groeikapitaal

Pensioenfonds ABP gaat op veel grotere schaal investeren in Nederlandse start-ups. Het grootste pensioenfonds van Nederland heeft driehonderd miljoen extra vrijgemaakt voor investeringen in beginnende bedrijven met ‘vernieuwende ideeën en technologieën’, zo meldt het FD.

ABP brengt het geld onder bij investeringsfonds Inkef Capital. Deze durfinvesteerder ontving eerder al tweehonderd miljoen van het pensioenfonds voor ambtenaren. Inkef stak het geld onder meer in bloemenservice Bloomon, in 3D-printbedrijf Shapeways en in start-up NightBalance, dat een ‘digitale slaaptrainer’ tegen snurken verkoopt. 

Bijdrage aan kenniseconomie

Bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool van het ABP onderstreept dat het met zijn investering een bijdrage wil leveren aan de Nederlandse kenniseconomie. Inkef richt zich voornamelijk op start-ups uit Nederland. Prins Constantijn van Oranje roept in zijn rol van speciale gezant van StartupDelta andere pensioenfondsen op het voorbeeld van ABP te volgen. ‘Ik moedig andere institutionele beleggers aan een soortgelijke rol te spelen.’

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5832869). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×