Managed hosting door True

Human overgenomen door Amerikaans Mapbox

 

Overname handen schudden

De Amsterdamse start-up Human wordt overgenomen door Mapbox. Dat Amerikaanse bedrijf is een geo-specialist voor app-ontwikkelaars. Het betreft een zogenaamde ‘acquihire’, waarbij de vijf medewerkers van de start-up in dienst treden bij Mapbox. Zij gaan in San Francisco aan de slag. Hoeveel betaald wordt voor de start-up is niet bekend.

De start-up Human heeft als doelstelling om je telefoon om te toveren tot een activiteitenmeter. Het biedt een gelijknamige applicatie die de dagelijkse activiteiten van gebruikers, zoals lopen, rennen, fietsen en andere activiteiten, verzamelt. Deze data worden op de website gevisualiseerd in mobiliteitspatronen. Dit geeft meer inzicht in de bewegingspatronen van mensen. Bovendien stimuleert het gebruikers om voldoende te bewegen.

Mapbox stelt bedrijven in staat om gebruikersdata als extra laag/feature aan kaarten toe te voegen. Klanten zijn onder meer Foursquare en Evernote. Het bedrijf is in San Francisco gevestigd en beschikt over 170 medewerkers. Human was vorig jaar naar eigen zegen de grootste leverancier van gebruikersdata voor Mapbox.

Met de overname wordt het personeelsbestand van Human toegevoegd aan die van Mapbox, een zogenaamde acquihire. Er wordt geen bedrag bekend gemaakt voor de overname.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5820626). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×