Managed hosting door True

HAL24K krijgt startkapitaal van Vinci Energies

 

De data science start-up Hal24K ontvangt startkapitaal via het nieuwe investeringsfonds voor start-ups van energiefirma Vinci Energies, genaamd Inerbiz. De start-up biedt een platform dat multidimensionale datastromen verbindt, analyseert en visualiseert. Zo krijgen steden, overheden en bedrijven volgens de firma actueel operationele inzichten.

Door gebruik te maken van data science-technieken als machine learning en deep learning ontstaat er realtime operationele en voorspellende informatie, aldus Hal24K. Deze informatie komt voort uit diverse datasets, zoals transactionele data en data van sensoren (iot), social media, smartphones, 3G- en 4G-netwerken en satellietgegevens.

Netwerkondersteuning

‘We zijn blij met de omvangrijke steun en het startkapitaal dat we via Inerbiz hebben ontvangen’, zegt Jeroen Mol, oprichter van Hal24K. ‘Onze strategische partner Vinci Energies zorgt voor een schat aan kennis en netwerkondersteuning. Dat is van enorme waarde bij het slimmer maken van moderne steden en het verbeteren van de kwaliteit van leven voor hun inwoners.’ 

Toegevoegde waarde

‘Hal24K is onze eerste investering. Daar zijn we erg trots op, omdat het in lijn is met het doel dat we wilden bewerkstelligen met Inerbiz’, vertelt Lydia Babaci-Victor, directeur innovation and development van Vinci Energies. ‘Het is een project dat begon in Nederland en uitgroeide tot een start-up met veel potentie, die één voet in Europa heeft en de andere in Silicon Valley, wat voor ons zeer veel toegevoegde waarde heeft.’

Beide partijen zijn een industrieel, technologisch en commercieel samenwerkingsverband overeengekomen. Deze participatie ondersteunt Vinci Energies bij het uitbouwen van de verdere digitalisering van zijn markten, en voorziet Hal24K van toegang tot een groot klantenbestand.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5795419). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×