Managed hosting door True

Rutte en Kroes bezoeken Silicon Valley

 

Mark Rutte

Minister-president Mark Rutte brengt van 31 januari tot en met 2 februari 2016 een bezoek aan ict-bedrijven in de Verenigde Staten. Tijdens die reis bezoekt hij grote technologiebedrijven, startende ondernemingen en kennisinstellingen in en rond Silicon Valley. Rutte reist samen met Neelie Kroes, die meegaat als speciaal gezant van de StartupDelta. Dat is een publiek, private samenwerking die het vestigingsklimaat van start-up bedrijven in Nederland moet bevorderen. Ook zet die organisatie zich in voor betere internationale samenwerking tussen start-ups.

Het ministerie van Algemene Zaken schrijft in een toelichting op de aankondiging dat een samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen in Silicon Valley grote kansen biedt voor Nederland. 'Veel bedrijven uit Silicon Valley vestigen een deel van hun Europese activiteiten in Nederland. Andersom zijn steeds meer Nederlandse bedrijven actief in Silicon Valley.'

Het ministerie wijst erop dat Nederland en Californië al nauw samenwerken in onder meer de aanpak van klimaatverandering, landbouw en de wereldwijde promotie van schoon en slim vervoer.

De agenda van de reis wordt later bekendgemaakt, laat een woordvoerder van Algemene Zaken aan Computable weten. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5678940). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Zie het al voor me waar Rutte met een vriendelijk lachend gezicht in gebrekkig Amerikaans nog meer bedrijven uitnodigt om belasting te ontduiken in ruil voor een paar baantjes.

Als die gelegaliseerde belastingontduiking bij ons enkele miljoenen en/of banen oplevert, dan heb ik er geen probleem mee! Dan pakken we iets terug voor wat de Amerikanen (NSA, Google, ...) ons allemaal aandoen.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×