Managed hosting door True

Holland Venture start nieuw ICT-fonds

 

geld

Holland Venture heeft een nieuw fonds opgezet voor jonge, snelgroeiende ict-bedrijven. Het Holland Venture Technologie Fonds richt zich op zes specifieke aandachtsgebieden: mobiel internet, software in de cloud, internet-of-things, cyberbeveiliging, big data-oplossingen en automatisering van kenniswerk.

Het Holland Venture Technologie Fonds (HVTF) is het achtste fonds van Holland Venture. Het fondsmanagement is voor dit fonds uitgebreid met Niels van Aalten en heeft zich ten doel gesteld om de komende jaren ongeveer tien investeringen te realiseren binnen de ict-sector. HVTF maakt gebruik van de zogeheten Seed capital regeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Via deze regeling verstrekt het ministerie van Economische Zaken kapitaal aan investeringsfondsen die met risicokapitaal investeren in innovatieve ondernemers op technologisch en creatief gebied.

HVTF wil aan innovatieve bedrijven groeikapitaal verstrekken, maar ook zijn netwerk en kennis aanbieden om de (internationale) groei te faciliteren. Gezamenlijk wordt er een groeiplan opgesteld, en biedt het team van Holland Venture ondersteuning op het gebied van marketing, personeelszaken, juridische zaken en de financiële administratie.

Netwerk

Holland Venture wordt ondersteund door een netwerk van succesvolle it-ondernemers, zoals Cees Links (Greenpeak Technologies, uitvinder van wifi-netwerken), Ronald Prins en Menno van de Marel (oprichters Fox-IT) en Marc Duijndam (ex-Google, ex-LinkedIn, huidige ceo Funda).

Holland Venture is opgericht in 1981. De participatiemaatschappij richt zich op het midden- en kleinbedrijf, in het bijzonder op zorg- en ict-bedrijven. Recent investeerde het fonds in onder meer systemintegrator Qi Ict uit Delft en IQ Messenger, een softwareplatform voor messaging, alarmering en beeldcommunicatie in de zorg uit Dordrecht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5586106). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×