Managed hosting door True

Software Kaspersky onderzocht op Russische invloeden

 

Onderzoek security

Het van oorsprong Russische antivirusbedrijf Kaspersky gaat zijn software laten onderzoeken door externe onafhankelijke partijen. Daarmee hoopt de softwaremaker zorgen over Russische banden weg te nemen.

Dat heeft het bedrijf gisteren, 23 oktober 2017, verteld aan Reuters. De onderzoeken zullen in het eerste kwartaal van 2018 starten. Kaspersky gaat de broncode van zijn software en toekomstige updates beschikbaar stellen voor de ‘bredere beveiligingsgemeenschap’ en andere instanties. Externe bedrijven krijgen ook de gelegenheid om Kaspersky van binnen onder de loep te nemen, om bijvoorbeeld te zien hoe software precies wordt ontwikkeld.

‘We hebben niets te verbergen’, zo stelt voorzitter en ceo Eugene Kaspersky tegen het persbureau. ‘Met deze acties willen we het wantrouwen wegnemen.’ Het bedrijf noemt niet wie de software en nieuwe producten gaan onderzoeken, maar geeft aan dat de onderzoekers hun sporen binnen securitysoftware hebben verdient en in staat zijn om technische audits en kwetsbaarheidtesten uit te voeren. 

Verbod in VS

Aanleiding voor het onderzoek is de recente ontwikkeling waarbij de Amerikaanse senaat vorige maand, september 2017, akkoord ging met een verbod op Kaspersky-software binnen de overheid. De programma’s van Kaspersky werden in juli al van een lijst aanbevolen overheidssoftware gehaald. Het ministerie is bang dat Kaspersky banden heeft met de Russische overheid. Dat zou betekenen dat software mogelijk voor spionage misbruikt kan worden. De regering zou vrezen dat de beveiligingssoftware door de Russen wordt misbruikt.

Het antivirusbedrijf heeft tot nu toe ontkend samen te werken met de Russische overheid. Het besluit van de senaat zou zijn gebaseerd op ‘valse beschuldigingen en onjuiste aannames’, zo stelt Kaspersky. Het bedrijf benadrukt dat 85 procent van de omzet afkomstig is uit andere landen dan Rusland. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6230820). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×