Managed hosting door True

Kabinet steekt 26 miljoen extra in cybersecurity

Prinsjesdag 2017

 

Cybersecurity geld budget

Het kabinet komt met een Digital Trust Centre om bedrijven te ondersteunen bij het tegengaan van cyberdreigingen. Dit is een van de belangrijkste nieuwe maatregelen uit de beleidsarme begroting die minister Kamp (Economische Zaken) op Prinsjesdag heeft uitgebracht. In 2018 wordt in totaal 26 miljoen euro extra voor cybersecurity uitgetrokken, waarvan 2,5 miljoen euro naar het nieuwe centrum gaat. Dit is een extra investering die wordt uitgetrokken bovenop de dertien miljoen euro van vorig jaar.

Het Digital Trust Centre helpt ondernemers hun eigen cybersecurity te organiseren en zet zich in voor het tegengaan van cyberspionage en andere vormen van cybercrime. ‘Snelle digitale veranderingen zorgen voor nieuwe uitdagingen voor ondernemers’, meent minister Kamp. Het kabinet stelt vanaf 2018 daarom structureel 26 miljoen euro beschikbaar voor cybersecurity. Hiervan is 2,5 miljoen euro per jaar bestemd voor het eerdergenoemde Digital Trust Centre. Dit centrum richt zich niet alleen op vitale sectoren maar ook op kleinere bedrijven.

Nationaal Detectie Netwerk

Van de 26 miljoen euro extra geld gaat de hele veiligheidsketen profiteren, dus zowel de veiligheidsdiensten AIVD en MIVD als politie en het Openbaar Ministerie. Ook de informatiedeling zal hiermee worden bevorderd. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) coördineert deze inspanningen. Voor het Nationaal Detectie Netwerk, die cyberaanvallen vroegtijdig moet signaleren, wordt vanaf 2018 structureel 12,9 miljoen vrijgemaakt.

Digitalisering biedt nieuwe mogelijkheden voor de aanpak van maatschappelijke uitdagingen als de vergrijzing. Daarom zet Kamp in op samenwerking rond de ontwikkeling van nieuwe technologieën als big data en blockchain. Tegelijkertijd zorgen snelle digitale veranderingen voor nieuwe uitdagingen voor ondernemers. Het kabinet stelt vanaf 2018 daarom structureel 26 miljoen euro beschikbaar voor cybersecurity.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6204478). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×