Managed hosting door True

Mr. Gonsalvesprijs open voor bestrijders cybercrime

 

troffee

De organisatie achter de Mr. Gonsalvesprijs zoekt naar geslaagde praktijkvoorbeelden in de aanpak van cybercriminaliteit. Dit jaar gaat de prijs voor de vernieuwing van de rechtshandhaving namelijk naar een succesvolle bestrijder van cybercrime. Kandidaten melden zich (tot 1 oktober) aan via www.gonsalvesprijs.nl. De minister van Veiligheid en Justitie reikt op maandag 13 november de Mr. Gonsalvesprijs uit.

De Mr. Gonsalves Nationale Innovatieprijs voor Rechtshandhaving wordt elke twee jaar toegekend. De prijs is een initiatief van het curatorium van de Mr. Gonsalvesprijs en van ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat. De prijs is vernoemd naar wijlen mr. Rolph Gonsalves, misdaadbestrijder en voormalig topman van het Openbaar Ministerie (OM).

Dit jaar wordt voor de prijs speciaal gezocht naar succesvolle voorbeelden in de aanpak van cybercriminaliteit. De jury is overigens nadrukkelijk op zoek naar initiatieven waarin private partijen een rol spelen. De winnaar van de Mr. Gonsalvesprijs krijgt een sculptuur van de Amsterdamse kunstenares Hannah van Munster, die in opdracht van het curatorium is vervaardigd.

Winnaars

De Mr. Gonsalvesprijs werd in 2005 voor het eerst uitgereikt. Eerdere winnaars waren de unit Multi-Etnisch Politiewerk van de Politie Haaglanden; het project SMS-Alert van de Politie Midden- en West-Brabant; de ME van Amsterdam (in de persoon van politieman Leen Schaap); Emergo, een samenwerkingsproject om de zware criminaliteit op de Amsterdamse Wallen te bestrijden en de Dienst Justitiële Inrichtingen voor de modernisering van het gevangeniswezen.

In 2015 won de Politie Eenheid Den Haag de prijs met haar aanpak van radicalisering en terrorisme.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6061201). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×