Managed hosting door True

Batina hoogleraar Security of Small devices Radboud

 

Lejla Batina

Lejla Batina is op 15 maart benoemd tot hoogleraar Security of Small devices aan de Faculteit der Natuurkunde, Wiskunde en Informatica van de Nijmeegse Radboud Universiteit. Ze werkt sinds 2009 bij de Digital Security-groep van de afdeling Informatica aan de onderwijsinstelling, waar ze onderzoek doet naar toegepaste cryptografie en beveiliging van hardware.

In het bijzonder bestudeert Batina de veiligheid van chipkaarten en rfid (radio frequency identification)-tags. Hiermee is van een afstand informatie op te slaan in en af te lezen van speciale stickers.

Als hoogleraar binnen het Institute for Computing and Information Sciences geeft ze onderwijs binnen de bacheloropleiding Informatica en Cyber Security en de gezamenlijke masteropleiding Cyber Security met de TU Eindhoven. 

Cryptograaf

Batina heeft een partnerschap opgebouwd met de Nederlandse security-industrie door samen te werken met Delftse security-ondernemingen als Riscure en Brigtsight. Ook heeft ze contacten met de halfgeleiderindustrie via de Nijmeegse elektronicafabrikant NXP.  

De securityspecialist behaalde in 1995 haar Masterdiploma wiskunde aan de Universiteit van Zagreb. Ze volgde de ontwerpersopleiding van de TU in Eindhoven, waar ze in 2001 afstudeerde. Hierna ging ze aan de slag als cryptograaf bij Pijnenburg-Securealink in Vught.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5994386). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×