Managed hosting door True

Australisch Dtex naar Haagse veiligheidscampus

 

Christy Wyatt, algemeen directeur Dtex Systems, neemt welkomstplaquette van de HSD Campus in ontvangst uit handen van Chris van Voorden (InnovationQuarter).

Het van oorsprong Australische Dtex Systems heeft een vestiging geopend op de campus van The Hague Security Delta (HSD), het nationaal innovatiecentrum voor veiligheid in Den Haag. Het betreft een kantoor voor de verkoop en ondersteuning van zijn it-beveiligingssoftware. Dtex heeft de ambitie om in Europa te groeien; het vizier is allereerst op de Benelux-markt gericht.

Dtex Systems werd opgericht in 2000 in Australië. Het hoofdkantoor in inmiddels gevestigd in Silicon Valley (San Jose, Californië) en heeft daarnaast kantoren in Australië, Verenigd Koninkrijk, Azië en Zuid-Amerika. Het bedrijf biedt werk aan ruim zeventig mensen en wil nu ook uitbreiden op het Europese continent.

Dtex Systems levert it-beveiligingsoftware voor het detecteren van bedreigingen van binnenuit en voor infiltratie van buiten. De software is gericht op de individuele it-gebruiker die met zijn handelen al dan niet opzettelijk een risico vormt voor zijn eigen organisatie, ondanks toenemende investeringen in it-beveiliging, aldus Dtex. Het bedrijf wordt geleid door Christy Wyatt, voorheen algemeen directeur van het mobiele beveiligingsbedrijf Good Technology (overgenomen door Blackberry).

Wyatt, die naar de Hofstad was afgereisd om het zogeheten HSD Premium Partnership (en het huurcontract) te ondertekenen en een welkomstplaquette in ontvangst te nemen, wil vanuit standplaats Den Haag de (verkoop)activiteiten in Europa verder uitbouwen, als eerste in de Benelux. De directeur verwacht dat door een kantoor te openen op de Haagse veiligheidscampus het bedrijf kan profiteren van de kracht van het cluster, bijvoorbeeld via kennisuitwisseling en netwerkcontacten.

Handelsmissie

De Zuid-Hollandse regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter kwam met Dtex Systems in contact tijdens een inkomende handelsmissie vanuit Groot-Brittannië. Daar wees InnovationQuarter de softwareleverancier op het bestaan van de HSD Campus, vertelt Martijn van Hoogenhuijze, senior Accountmanager Safety & Security bij InnovationQuarter. 'Wij hebben het bedrijf vervolgens geassisteerd bij het leggen van contacten voor het regelen van een kantoor op de campus van HSD.'

The Hague Security Delta (HSD) is een veiligheidscluster waar bedrijven, overheden en kennisinstellingen samenwerken aan innovaties en kennisontwikkeling op het gebied van cyber security, nationale veiligheid, veiligheid in steden, bescherming van vitale infrastructuur en forensisch onderzoek. Het cluster is gevestigd op een campus aan de Wilhelmina van Pruisenweg in Den Haag en heeft nog een etage op het nabijgelegen WTC voor de internationale netwerk-tak. Inmiddels houden ruim veertig bedrijven en instellingen kantoor op de HSD Campus.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5987638). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×