Managed hosting door True

iUsed Store slachtoffer brutale roof iMac's

Nep-PostNL-medewerkers stelen producten van Apple, HP en Dell

 

Bij iUsed Store, een verkoper van refurbished computers uit Nieuwegein, is op de vrijdag voor Kerst een brutale roof gepleegd. Twee mannen in PostNL-kleding haalden een geplande bestelling op bij het bedrijf dat is gespecialiseerd in tweedehands Apple-producten. Nadat ze waren vertrokken met hun buit, kwam de echte Postnl-bus voor dezelfde bestelling langs. Op een blog van de iUsed Store staat een lijst met gestolen producten, voornamelijk van Apple maar ook van HP en Dell.

Volgens de regionale omroep RTV Utrecht ging het duo geraffineerd te werk. De twee mannen zagen er uit als Postnl-medewerkers, registreerden zogenaamd de lading en vertrokken met de spullen in een bus. Niet veel later kwam de echte PostNL-bus voor dezelfde bestelling, maar die was samen met de twee dieven gevlogen.

PostNL neemt het incident hoog op en laat de interne bedrijfsrecherche naar de zaak kijken. 'Zulke berovingen komen we helaas tegen, het is belangrijk dat we de spullen snel terug vinden', laat een woordvoerder tegen RTV Utrecht weten.

Op de bedrijfsblog en op Facebook laat iUsed Store weten in het bezit te zijn van camerabeelden waarop het kenteken, de auto en de personen duidelijk zichtbaar zijn. De beelden zullen bij de aangifte worden overdragen aan de politie. Het bedrijf heeft een overzicht van de 38 gestolen producten (inclusief serienummers) op zijn blog en Facebook gepubliceerd en vraagt mensen, die in de tussentijd de producten aangeboden krijgen, contact op te nemen.

iUsed Store levert binnen de Benelux via verschillende webshops refurbished computers van A-merken, zoals Apple, HP, Dell en Lenovo. Het bedrijf is onderdeel van de NEG Group, die in 1993 is gestart als Nieuw & Gebruikte (NEG) Computers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5911826). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Zojuist even wat serienummers ingevoerd in de app Stop Heling (iOS): nummers staan niet bekend als gestolen...

iRobbed

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×