Managed hosting door True

Investeerders stappen in bij Avensus

 

Investeringsmaatschappij Holland Venture investeert samen met ondernemer Abram Schermer in Avenus, een specialist in cloud- en beveiligingsoplossingen uit Almere. De investering steunt Avensus in zijn plannen om te groeien binnen de financiële wereld en de zorgsector en zijn technologische expertise verder te ontwikkelen.

De wortels van het bedrijf liggen bij de Computerij Groep, maar Avensus is sinds 2000 onder de huidige naam actief. Het levert it-oplossingen die bijdragen aan kostenbeheersing, continuïteit, veilige opslag en dataprotectie. In de bancaire wereld levert het bedrijf een speciale cryptografische oplossing. Een groeisector is de zorg, waar het bedrijf zijn ervaringen uit de financiële sector inzet bij het beschermen van privacygevoelige data en het regelen van managed clouddiensten. Bij het bedrijf werken zo'n vijftig man.

Naast Holland Venture stapt ondernemer Abram Schermer in Avensus. Hij verkocht in 2010 zijn bedrijf Qwise (systeemintegrator) aan Vision IT Group. Sinds 2015 werkt hij als zelfstandig investeerder en ondernemer.

Niet meer Indiaas

Ed Trautig, algemeen directeur van Avensus: ‘Toenemende regulatie, blockchaintechnologie en robotisering doen hun intrede in sectoren als financiën en zorg. Daarop inspelen en ervoor zorgen dat bedrijven op de toekomst zijn ingericht is de uitdaging die Avensus aangaat.’

In 2011 kocht het Indiase bedrijf Omnitech Avensus. Het bedrijf nam toen de aandelen over van onder meer Value Creation & Company en Technofonds Flevoland, die weer in 2008 een belang hadden genomen. Omnitech is echter niet meer actief en de aandelen zijn overgenomen door Holland Venture en Abram Schermer. Directeur Trautig, die ook in 2008 was ingestapt, heeft ook nog een belang.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5889393). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×