Managed hosting door True

Navo en Cisco strijden tegen cybercriminaliteit

 

Cybersecurity

De Navo heeft een partnership gesloten met technologiebedrijf Cisco om cyberinformatie met elkaar te delen. Het Agentschap voor Communicatie en Informatie (NCI) van de Navo wil zo de cyberveiligheid verhogen van de informaticasystemen die gebruikt worden door de medewerkers en instellingen in de 28 lidstaten van de verdragsorganisatie.

De Navo valt onder meer terug op Cisco’s Collective Security Intelligence ecosysteem. Dat rekent vooral op Talos, de belangrijkste threat intelligence organisatie in de privésector. Talos speurt doorlopend naar nieuwe online bedreigingen en verbanden en gebruikt daarvoor het grootste detectienetwerk op aarde. Het verzamelt telemetriegegevens van Cisco-toestellen in heel de wereld.

In de praktijk zullen de Navo en Cisco snel en tijdig niet-geheime informatie delen over de aard, de omvang, het voorkomen en aanpakken van cyberaanvallen. Met de gegevens kan het NCI zijn eigen detectie- en preventiesystemen updaten.

Uit Cisco’s jaarlijkse beveiligingsrapport blijkt dat cyberaanvallers dezelfde technieken gebruiken om digitaal in te breken bij bedrijven en overheidsorganisaties.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5733303). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×