Managed hosting door True

Nederland wijst ICT’er op kansen in België

 

België en Nederland

De Belgische overheden zijn geregeld het slachtoffer van hackers en cybercriminelen. Dat is ook opgemerkt door Nederland. De Nederlandse overheid stimuleert daarom Nederlandse ict-bedrijven om in te spelen op deze opportuniteit. Daarbij wordt op de ‘geringe deskundigheid’ in België gewezen.

Dit nieuws werd gebracht door Het Belang van Limburg. De krant verwijst naar een rapport van het Nederlandse ministerie van Economische zaken. In dit rapport wordt gesteld dat Nederlandse ict-bedrijven over een vooraanstaande ict-expertise beschikken en dat deze deskundigheid in België gering is. Dit zou dan ook heel wat zakelijke opportuniteiten met zich kunnen meebrengen.

Uit cijfers die zijn opgevraagd door Kamerlid Nele Lijnen (Open Vld) blijkt dat de Belgische federale diensten vorig jaar 666 keer digitaal werden aangevallen, de helft meer dan in 2014. België beschikt inmiddels over een Centrum voor Cybersecurity, maar daar zouden weinig meldingen binnenkomen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5715743). © Jaarbeurs IT Media.

7


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Dit is inderdaad een langer bestaand gegeven dat niet alleen in België speelt maar ook in Spanje en Italié. Er liggen dus mogelijkheden in de EU genoeg voor de ondernemende IT professional.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×