Managed hosting door True

Investeerder Investcorp neemt SecureLink over

 

Handen schudden

De Belgisch-Nederlandse ict-beveiligings- en netwerkintegrator SecureLink is in handen gekomen van Investcorp. Deze investeringsmaatschappij uit Bahrein heeft een meerderheidsbelang genomen in SecureLink Group. In ruil daarvoor verstrekt Investcorp kapitaal waarmee SecureLink zijn Europese groeiplannen wil verwezenlijken. Hoeveel de investeerder voor de aandelen van SecureLink heeft betaald, is niet bekend gemaakt.

SecureLink, opgericht in 2003, is een integrator, gespecialiseerd in it-beveiligingsinfrastructuren en bijbehorende beheerdiensten, met een breed aanbod van geïntegreerde beveiligingsoplossingen voor bedrijven en instellingen in het hogere marktsegment. Het bedrijf heeft hoofdkantoren in Nederland en België; dit jaar verwacht het bedrijf een omzet te halen van 75 miljoen euro.

SecureLink was tot nu toe actief in de Benelux maar wil uitbreiden naar andere landen in Europa. Daarvoor wil het bedrijf gebruikmaken van het kapitaal en het netwerk van een nieuwe, internationaal georiënteerde investeerder. De keuze viel op Investcorp, dat genoteerd staat aan de beurs van Bahrein en kantoor houdt in Bahrein, New York, Londen, Saoudi-Arabië, Abu Dhabi en Doha. 

Securelink haalde eerder Indufin als investeerder binnen. Met het aangetrokken kapitaal van deze Belgisch-Luxemburgse investeringsmaatschappij startte vanaf begin 2013 het bedrijf aan een opmars in de Benelux, onder andere door de overnames van Raido en ISSX. In 2008 ontving de ict-beveiligings- en netwerkintegrator al financiële steun van het Nederlandse Mamadoo Ventures.

Investcorp neemt de aandelenpakketten van deze twee investeerders nu over; de Belgische en Nederlandse vennootschappen hebben de rest van de aandelen in hun bezit. Marco Barkmeijer, algemeen directeur SecureLink, stelt: 'Dankzij de combinatie van een continue, organische groei met weloverwogen acquisities, zijn wij klaar om SecureLink naar een hoger niveau te tillen. Om dat te kunnen realiseren, hebben wij in Investcorp de juiste partner gevonden.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5667375). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×