Managed hosting door True

Netskope krijgt injectie van 75 miljoen dollar

 

Netskope, leverancier van beveiligingssoftware voor de cloud, heeft een financieringsronde van 75 miljoen dollar afgerond. Deze ronde werd geleid door Iconiq Capital. De bestaande investeerders Accel Partners, Lightspeed Venture Partners en het Social + Capital Partnership namen ook deel. Het nieuwe kapitaal wordt gebruikt om de verkooporganisatie en de klantenondersteuning wereldwijd uit te breiden en te investeren in verdere softwareontwikkeling en onderzoek. In eerdere rondes haalde het Amerikaanse bedrijf in totaal al 55 miljoen dollar op.

Netskope is opgericht door mensen die al een aantal jaren actief zijn in ict-beveiligingswereld en eerder werkten bij onder andere Netscreen/Juniper Networks, Cisco, Palo Alto Networks, McAfee en Symantec. Het Californische bedrijf biedt software waarmee it-afdelingen zakelijke cloud-apps kunnen beveiligen en monitoren, ongeacht of de app wel of niet is toegestaan en ongeacht het gebruikte apparaat.

Klanten van Netskope zijn te vinden in de gezondheidszorg, de verzekeringswereld, bij banken en winkelketens, en onder hightech- en nutsbedrijven. Bij het bedrijf werken zo'n 250 man; er zijn plannen om nieuwe datacenters in Europa te openen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5597563). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×