Managed hosting door True

Overheid start tender cybersecurity-onderzoek

 

Hacker

Vier Nederlandse ministeries en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) organiseren op korte termijn een tender voor cybersecurity-onderzoek. Met de tender is een bedrag gemoeid van 6,3 miljoen euro. De uitvoering is in handen van NWO en Agentschap NL.

De tender is een initiatief van de ministeries van Veiligheid & Justitie, Binnenlandse Zaken, Defensie en Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Besloten is hiervoor één virtueel loket in te richten, waar bedrijven en consortia van kennisinstellingen en bedrijven onderzoeksvoorstellen kunnen indienen. Een oproep om onderzoeksvoorstellen in te dienen zal nog voor de zomer worden gepubliceerd. Binnen de tender zijn twee trajecten ontwikkeld voor zowel langetermijnonderzoek als voor kortetermijnonderzoek.

De tender staat open voor kennisinstellingen, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Voor het langetermijnonderzoek wordt een eigen bijdrage van de indieners verwacht. Voor de korte termijn zal de markt worden uitgedaagd om samen met wetenschappers te komen met oplossingen voor cybersecurity-vraagstukken. Na de zomer worden ingediende voorstellen, die aan gestelde eisen voldoen, beoordeeld zodat de eerste projecten dit najaar nog van start kunnen gaan.

Het cybersecurity-onderzoek moet naadloos aansluiten bij de Nationale Cyber Security Strategie (NCSS) van het kabinet. Het kabinet zet hiermee in op een integrale aanpak voor de veiligheid van een open en vrije digitale samenleving.

Matchmaking

Voor geïnteresseerden in de tender organiseert het ICT-platform ‘Veilig Verbonden' op 22 mei een zogeheten Matchmaking Event Cyber Security. Het evenement wordt gehouden bij VNO-NCW. Doel van de bijeenkomst is om tot gezamenlijke onderzoeksvoorstellen te komen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4484955). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Nogal jammer dat naar alle waarschijnlijkheid dit zal uitmonden tot meer repressie op internet. Wereldwijd beginnen steeds meer overheden zich hiermee te bemoeien en vaak is de uitkomst dan ook meer beknotting en betutteling om maar te zwijgen van regelrechte censuur. Daar gaan naast burgers ook nog bedrijven last van krijgen.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×