Managed hosting door True

13 besmette apps ontdekt in Android Marketplace

 

Beveiligingsleverancier Symantec heeft gevaarlijke malware ontdekt dat Android-smartphones besmet. Het betreft een Trojaans paard die gebruikers via Android Marketplace hebben gedownload. De malware is in dertien apps teruggevonden en steelt informatie en plaats ongevraagd advertenties op de telefoon.

Symantec zegt dat de ‘Android Counterclank'-malware in dertien verschillende apps is gevonden. Het gaat om apps zoals ‘Counter Ground Force', ‘Heart Live Wallpaper' en ‘Sexy Girls Puzzle'. De malware kan door een server op afstand worden beheerd. Ook steelt het informatie van smartphones, zoals informatie over het merk, het besturingssysteem en bestanden.

Een smartphone is besmet als er op de smartphone een zoekicoon boven op het scherm staat met een applicatie die ‘apperhand' heet. Volgens Symantec zijn inmiddels één tot vijf miljoen smartphones besmet. De beschadigingen die de Android Counterclank-malware aangericht is ‘medium', aldus Symantec  in een verklaring.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4371116). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

geld dit ook voor tablet pc waar Android op geinstalleerd is en voor welke versie geldt dit, bij voorbaat hartelijk dank

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×