Managed hosting door True

Vasco: Wij zijn 100 procent Diginotar-vrij

 

Alle Vasco-producten in de markt zijn '100 procent Diginotar-vrij'. Dat laat de Amerikaanse authenticatieleverancier weten. Vasco Data Security nam in januari 2011 het Nederlandse Diginotar uit Beverwijk over.

'De integratie van de Diginotar-technologie in Vasco's producten stond gepland voor 2012', meldt ceo Kendall Hunt. 'Dat betekent dat alle Vasco-producten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn allemaal 100 procent Diginotar-vrij zijn.'

'Het beveiligingsincident heeft geen gevolgen voor Vasco's Digipass, Vacman en Identikey authenticatie-producten. De technologische infrastructuur van Vasco en Diginotar is volledig gescheiden, wat betekent dat er geen risico is voor infectie.'

Januari 2011: Vasco neemt Diginotar over

In januari 2011 nam de Amerikaanse authenticatieleverancier Vasco Data Security zijn Nederlandse evenknie Diginotar over. Vasco hoopte door de overname vastere voet aan de grond op de Nederlandse en Europese overheidsmarkt te krijgen.

Vasco overwoog een deel van de activiteiten van Diginotar wereldwijd te gaan aanbieden. 'Diginotar is een leverancier van PKI-beveiligde applicaties, voor onder meer elektronische documentondertekening, documentregistratie en documentenopslag. Momenteel worden deze producten voornamelijk op de Nederlandse markt verkocht. Vasco gelooft dat deze applicties mogelijk kunnen worden vermarkt op een wereldwijde schaal.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4136686). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Zó, die zit!
Vasco schrijft Diginotar in 8 maanden alweer af?

De technologische infrastructuur van Vasco en Diginotar is volledig gescheiden, wat betekent dat er geen risico is voor infectie.


Hm. Zoiets heb ik eerder gehoord, alleen met andere namen?! Geen handig statement, in de context van Diginotar-gate....

Niet alleen het feit dat het heeft kunnen gebeuren maar ook dat Diginotar pas zo laat actie heeft ondernomen, ondergraaft al het vertrouwen in deze onderneming. Als de moedermaatschappij ook nogeens zoveel mogelijk afstand van je neemt, lijkt het me dat het Diginotar merk niet lang meer zal bestaan.

DigiNotar afgeschreven? Welnee!

Vasco spant gewoon een rechtszaak aan tegen die notarissen van wie ze de tent hebben gekocht. Gaat nog meer geld opleveren dan ze hebben betaald!

Vreemd dat ze woord "infection" gebruiken en niet "contamination". Is dit middels een Trojan gebeurt of zo?
Voor de rest een mededeling dat die 2% omzet van Diginotar hun zal boeien...:
http://www.vasco.com/company/press_room/news_archive/2011/news_vasco_diginotar_statement.aspx

NL bedrijven (al dan niet ICT) die door beursgenoteerde Engelse of Amerikaanse bedrijven/investeerders worden overgenomen, hebben slechts 1 doel: Winstmaximalisatie en zsm de investering terugverdienen.

Alle andere inhoudelijke zaken zijn niet relevant en is totaal geen geld/aandacht voor (c.q. worden als aanvaardbare risico's beschouwd).

Vasco neemt in persberichten direct afstand van Diginotar en wijst erop dat dit incident geen/weinig invloed heeft op de winst... De beurs en aandeelhouders gaan blijkbaar voor alles!

Zie dit als een waarschuwing: doe GEEN zaken met IT-bedrijven dit voor veel geld is gekocht door een UK/US concullega!

Certificate authorities zijn natuurlijk een doelwit van cyberaanvallen omdat hun root-certificaat triljoenen waard is. De melding over het ontbreken van antivirus op hun servers is lachwekkend, maar niet doorslaggevend. Certificate authorities behoren zich natuurlijk heel goed op alle nivo's beveiligen en dat hebben ze niet gedaan. Vervolgens schrijft de hele wereld diginotar af. terecht. Vasco does slechts de boekhoudkundige afschrijving.
Tegen Rob zou ik willen zeggen: je bent onterecht bang en realiseert je niet dat alle bedrijven, inclusief Nederlandse, uit zijn op winstmaximalisatie.

Vacatures bij Vasco
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×