Managed hosting door True

Amerikaanse pc-gebruikers onwetend over beveiliging

 

Uit een onlangs gehouden onderzoek blijkt dat Amerikanen zich, waar het om hun computer gaat, veiliger voelen dan ze werkelijk zijn.

Het onderzoek, dat werd gehouden door de National Cyber Security Alliance (te vergelijken met ons eigen Surf op Safe) liet zien dat 77 procent van de ondervraagden dacht dat hun computer goed beveiligd was. Nadere inspectie van de pc's wees echter uit dat er bij 80% spy- en ad-ware draaide en dat bijna 60% weleens getroffen was door een virus. Dit laatste ondanks het feit dat 85% wél anti-virussoftware geïnstalleerd had. Dat líjkt een contradictio in terminis, ware het niet dat het merendeel daarvan al minstens een week lang geen nieuwe virus-dat-files gedownload had. En ja, dan wil 't rap gaan hè, in virusland. Nog meer alarmerende cijfers? Bijna 70% had geen firewall en 38% van mensen met een draadloos netwerk versleutelden hun gegevens niet.

 

 

Eén maar: het aantal deelnemers aan dit onderzoek was érg klein (329 mensen), dus de vraag is natuurlijk hoe representatief de uitkomsten zijn.


 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/391372). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×