Managed hosting door True

Stichting Spamvrij door geldgebrek ter ziele

 

De Stichting Spamvrij, de autoriteit op het gebied van Nederlandse spam, is wegens gebrek aan baten opgeheven. De activiteiten gaan echter gewoon door, zo laten de initiatiefnemers in een reactie weten.

De stichting werd vorig jaar april opgericht toen de hosting provider de website spamvrij.nl na dreigementen uit de lucht had gehaald. Tegelijkertijd werd het takenpakket verbreed. Providers en bedrijven die hun anti-spambeleid wilden verbeteren deden een beroep op de stichting.

De tijd die moest worden besteed aan het voorlichten en assisteren van derden nam echter aanzienlijk toe. Dat leverde volgens de stichting een onhoudbare situatie op. Bovendien gingen die werkzaamheden ten koste van het analyseren van spam en het traceren van spammers.

De stichting Spamvrij.nl heeft geprobeerd financiële steun te vinden om haar werk voort te zetten. De genereuze donaties van BIT en Xs4all waren echter niet toereikend. Daarmee is de stichting aan haar eigen succes ten onder gegaan, zo schrijven de initiatiefnemers in een reactie.

De noodzaak van het werk is echter niet verdwenen, zo stelt Spamvrij. Om de verworven kennis te behouden blijft het project Spamvrij voortbestaan. De organisatie gaat zich nu voornamelijk richten op onderzoek en analyse van de door Nederlandse organisaties verzonden spam.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/383584). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×