Managed hosting door True

Internet Explorer opnieuw in diskrediet

 

Ook na de eerste succesvolle aanvallen die misbruik maken van twee kritieke lekken in de populaire browser Internet Explorer blijft Microsoft met reparatiesoftware wachten tot de maandelijkse zending van aanpassingssoftware over ruim een week.

"Het is nu nog niet bekend of het concern dit moment afwacht of eerder met reparatiesoftware komt", zegt Ruud de Jonge beveiligingsexpert bij Microsoft. "Gebruikers zijn met maatregelen als een goed bijgewerkt systeem, antivirussoftware en een firewall naar ons oordeel voldoende beveiligd. Zeker gezien het feit dat de impact van de opgedoken schadelijke software beperkt is." Daarnaast kunnen gebruikers de beveiliging van hun pc verder opschroeven door het gebruik van
 
Javascript in Explorer uit te zetten. Ook zit het concern er volgens De Jonge bovenop om sites waar deze kwaadaardige code opduikt zo snel mogelijk uit de lucht te halen.
 
De Waarschuwingsdienst van de rijksoverheid, die computergebruikers van informatie over virussen voorziet, raadt Windows-gebruikers sinds 10 juni aan naar alternatieve bladersoftware uit te wijken. Dit is volgens De Jonge een tijdelijk advies dat van de site zal verdwijnen, zodra er reparatiesoftware beschikbaar is.
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 2 juli

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/307119). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×