Managed hosting door True

Amerikaanse staten leggen Spyware aan banden

 

De Amerikaanse staat Utah heeft als eerste wetgeving geïntroduceerd die spyware en aanverwante (advertentie) software aan banden moet leggen. De staten Iowa en Californië hebben eveneens maatregelen aangekondigd.

Spyware is de verzamelnaam voor programma's die veelal zonder toestemming van gebruikers op de pc worden geïnstalleerd en het surfgedrag volgen. Op basis daarvan kunnen bijvoorbeeld advertenties worden vertoond, al dan niet via popup-schermen. Een groot deel van die programma's veroorzaakt grote problemen omdat ze relatief veel geheugen vergen. Een aantal spyware-applicaties laat zich niet of nauwelijks verwijderen.
 
The Federal Trade Commission gaat de kwestie volgende maand bekijken en er is mogelijk zelfs federale wetgeving op komst, zo meldt E-Commerce Times. Enkele senatoren maken zich sterk voor de zogenoemde Spyblock Act. Vier jaar geleden heeft de Democratische senator John Edwards ook al eens wetgeving tegen spyware willen introduceren, maar pas de laatste jaren begint het een plaag te worden. Veel gratis softwareprogramma's, waaronder Kazaa, bestaan bij gratie van spyware.
 
De Internet Alliance (met als belangrijkste leden AOL, eBay en Microsoft) heeft dan ook zijn zorgen uitgesproken over de aangekondigde maatregelen. Men is bang dat bepaalde advertentievormen door al te strikte wetgeving onmogelijk worden gemaakt. Een verbod op spyware zal er vermoedelijk niet komen, maar de leveranciers van spyware zullen consumenten voortaan wel beter moeten voorlichten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/257921). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×