Managed hosting door True

Nieuwe worm besmet smartphones

 

Gebruikers van een smartphone met het Symbian OS S60 worden gewaarschuwd voor de worm Beselo. Deze worm verspreidt zich via mms en bluetooth.

Maker van antivirus-software, F-Secure, waarschuwt voor de worm Beselo, die zich richt op het softwareplatform S60 van Symbian. De worm wordt via mms-berichten en bluetooth verspreid.

De worm is vermomd als het bestand sex.mp3, love.jpg of beaty.rm, waardoor gebruikers denken dat het een multimediabestand is en daarom de worm installeren. Na installatie verspreid de worm zich verder. Ook kopieert het zich naar de geheugenkaartjes die in het toestel zitten.

F-Secure raadt gebruikers aan om het installatieverzoek te negeren. "Een plaatje heeft geen reden tot een installatieverzoek. Dus ieder plaatje of geluidsbestand dat dit wel doet, is een ander soort bestand dan dat het zich voordoet", schrijft F-Secure.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2320245). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Zoals F-secure dus al aan geeft, beetje dom om een plaatje of mp3tje te installeren... Voor wit en bruin brood gebruik je toch ook gewoon dezelfde broodrooster?!?!

Nooit zulke gekke dingen doen. Daarbij, als je onverwacht en ongevraagd de vraag krijgt of je iets via bluetooth wilt ontvangen moet je dat natuurlijk ook nooit doen. Je laat een dief toch ook niet binnen al vraagt hij daar om??

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.