Managed hosting door True

China gaat gebukt onder internetspionage

Dit artikel delen:

Volgens de Chinese regering zijn grote hoeveelheden militaire geheimen en staatsgeheimen via het internet gestolen. De Chinese regering gaat nu strenger het dataverkeer via het internet controleren. Een nieuwe overheidsdienst gaat de strijd aan met internetspionnen en ongecensureerd nieuws.

De waarschuwing van de Chinese regering is een reactie op de vele nieuwsberichten in de Westerse wereld over Chinese internetspionnen die onder andere de netwerken van het Amerikaanse Pentagon, de Duitse overheid en de Britse regering hebben aangevallen.

Lou Qinjian's, de vice-minister van Informatie Industrie, wilde niet ingaan op de beschuldigen. De aanval is de beste verdediging moet hij gedacht hebben, want hij noemt China juist slachtoffer van computerinfiltratie en internetspionage.

"Het internet is het belangrijkste technologische kanaal geworden voor externe spionageactiviteiten tegen onze belangrijkste departementen", zegt Qinjian in het tijdschrift Chinese Cadres Tribune. "In de afgelopen jaren hebben overheidsorganen, militaire departementen en nationale defensie onderzoeksinstituten veel verlies geleden door het stelen en lekken van geheimen. De schade voor het nationaal belang is groot en shockerend."

Lek als een zeef

Qinjian geeft geen nadere details over de diefstallen van staatsgeheimen. "In de Chinese computernetwerken zitten vele gaten die een lachertje maken van de censuur door de heersende Communistische Partij en belangrijke geheimen blootleggen", aldus de vice-minister.

Volgens Qinjian maken de VS en andere 'vijandige' staten misbruik van deze zwakheden en hun dominantie over technologie en standaarden om het internet te gebruiken voor 'politieke infiltratie'. De politicus wil een nieuwe overheidsdienst oprichten die gaat analyseren wat de implicaties zijn van buitenlandse investeringen en overnames in China voor de computerbeveiliging van het land.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Grappig, je eigen spionage activiteiten verhullen door te doen alsof je zelf bespioneerd wordt.

Geen regime zo paranoide als de CCP in China. Staatsgeheimen? Bedoelen ze misschien het verhullen van alle mensenrechtenschendingen in Tibet en van Falun Gong beoefenaars?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.