Managed hosting door True

ICT-gebruikers onthouden meer dan zes wachtwoorden

 

Ruim 20 procent van de ict-gebruikers moet net als vorig jaar meer dan zes wachtwoorden onthouden. Dat is veel: verloren wachtwoorden en papieren lijstjes zijn het gevolg.

Eenvijfde van de Nederlandse ict-gebruikers moet meer dan zes wachtwoorden onthouden. Dat blijkt uit een onderzoek van Citrix Systems onder 242 zakelijke computergebruikers in Nederland en 105 uit België en Luxemburg. Bijna driekwart van de gebruikers in de Benelux moet meer dan drie wachtwoorden onthouden om toegang te krijgen tot zakelijke applicaties.

Eenderde van de ict-gebruikers moet in 2007 meer wachtwoorden onthouden dan in 2006. Meer dan de helft van de gebruikers heeft hetzelfde aantal wachtwoorden te onthouden als vorig jaar. Twaalf procent van de respondenten zegt nu minder wachtwoorden te onthouden. Volgens Rob van der Hoeven, area vice president bij Citrix Systems Benelux, hebben ict'ers er een dagtaak aan om gebruikers te helpen die hun wachtwoord verloren hebben. "Ook de beveiliging komt in het geding, omdat mensen noodgedwongen papieren lijstjes met wachtwoorden gaan maken", zegt hij.

De Single Sign-On software wordt nog weinig gebruikt. Iets meer dan tien procent van de Nederlandse gebruikers zegt aan één wachtwoord genoeg te hebben. In België en Luxemburg is dat tien procent.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2096289). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Hier zijn inmiddels veilige handige tooltjes voor. Bijvoorbeeld KeePass.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×