Managed hosting door True

Cybercrime stimuleert vraag naar anti-malware

 

De opkomst van cybercriminaliteit zorgt voor de groeiende verkoop van anti-malware producten. Zowel de verkoop aan bedrijven als consumenten steeg het afgelopen jaar sterk. Analistenbureau Frost & Sullivan verwacht in 2013 een omzet uit anti-malwareproducten van meer dan 7 miljard euro.

Er worden steeds meer anti-malwareproducten verkocht. Dat blijkt uit onderzoek van Frost & Sullivan. De markt voor anti-malwareproducten groeide in 2006 met 17,1 procent naar een omzet van 2,9 miljard euro. Frost & Sullivan verwacht een jaarlijkse groei van 10,9 procent voor de markt. In 2013 zal de omzet uit anti-malwareproducten 7 miljard euro bedragen.

Met cybercrime valt steeds meer geld te verdienen, waardoor er meer malware geschreven wordt. "Cybercrime behoort nu tot de lucratiefste segmenten van de wereldwijde georganiseerde misdaad", aldus Katie Gotzen, analist bij Frost & Sullivan. Ook Nederland heeft te kampen met toenemende cybercriminaliteit.

Bewustwording
Voor bedrijven is het verlies van klantgegevens en intellectueel eigendom een grote bedreiging. Ook het stilleggen van websites of het lekken van geheime informatie komt meer voor. Consumenten moeten vooral vrezen dat hun identiteit en wachtwoorden gestolen worden. De bewustwording van eindgebruikers zorgt voor een sterke groei van de anti-malware markt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2045967). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Zouden de virusschrijvers werken bij McAfee en Symantec? Dan is de cirkel helemaal rond, en begrijp ik deze malwaregroei des te beter ;)

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×