Managed hosting door True

Microsoft brengt eerste kernelinterfaces Vista

 

Microsoft heeft de eerste, voorlopige set interfaces voor kernel-API's van Windows Vista vrijgegeven. Het bedrijf komt hiermee beveiligingsbedrijven tegemoet die zich buitengesloten zagen door de kernelbescherming in de semi-64-bit uitvoering van Vista.

Microsoft deelt nu de draft van de nieuwe beveiligings-api's (application program interfaces). Daarmee kunnen de leveranciers van antimalware-producten dieper gaan in de nieuwe versie van het marktdominante pc-besturingssysteem. De Windows-producent, die tegenwoordig ook antivirus- en antispyware-software levert, beweerde aanvankelijk dat externe partijen geen toegang tot de kernel behoeven.

Leveranciers McAfee en Symantec protesteerden tegen hun buitensluiting van de diepste interne regionen van Vista. Zij stelden dat hun producten daardoor minder goed zouden werken, zeker gezien het feit dat kwaadwillenden de kernelbescherming in Vista al hebben gekraakt. Malware zou daarmee per definitie 'lager' kunnen zitten dan de beveiligingssoftware. Mogelijke uitzondering zou natuurlijk Microsofts eigen beveiligingsprogrammatuur zijn.

Diverse beveiligingsleverancier bekijken nu de draft-api's en aanvullende informatie voor Vista. Symantec en McAfee, die tot op heden geen blad voor de mond namen in deze kwestie, onthouden zich nog even van commentaar; zij willen eerst evalueren wat Microsoft nu precies heeft gebracht. Ondertussen bevestigen woordvoerders van de Windows-producent dat de uiteindelijke api's op de markt komen in Vista's eerste Service Pack (SP1), dat in de tweede helft van 2007 uitkomt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1806434). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×