Managed hosting door True

Ernstig lek in Firefox blijkt verzonnen

 

Het gevaarlijke lek in Firefox is geen onrepareerbaar lek en is verzonnen. Dat heeft één van de twee hackers die het lek onthulden bekend gemaakt.

Mischa Spiegelmack en Andrew Wbeelsoi claimden tijdens de Toorcon conferentie in San Diego dat Firefox zeer slecht met Javascript-code omging waardoor een hacker makkelijk een computer kon ontregelen via stack overflows. Zij lieten zelfs een videofilmpje zien waar de aanwezigen konden zien hoe gevaarlijk de browser is. De hackers zeiden dat het lek niet te repareren was, tenzij Mozilla de browser van de grond af zou herschrijven.

Na de conferentie probeerden computerbeveiligsexperts van over de hele wereld het lek te repareren. Toen Window Snyder, beveiligingsexpert van Mozilla, Spiegelmock aan de tand voelde gaf de hacker toe dat het verhaal verzonnen was en bedoeld was als grap.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1722958). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

dit lijkt mij een erg misplaatste 'grap'.
Mensen maken zich ongerust; er wordt tijd en geld aan gespendeerd; firefox komt onbedoeld in een kwaad daglicht te staan. En data alles omdat iemand niet weet humor is en wat serieuze zaken zijn.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×