Managed hosting door True

Infineon tekent voor chip Amerikaans paspoort

 

Chipproducent Infineon mag de chips leveren voor het nieuwe Amerikaanse biometrische paspoort. De Amerikaanse overheid brengt het eind dit jaar uit en wil in het eerste jaar vijftien miljoen stuks uitgeven

De chip van Infineon bevat dezelfde data als is afgedrukt op het document, maar dan gecodeerd, zodat vervalsing snel duidelijk wordt. Daarnaast is ook een digitale foto van de paspoorthouder in de chip opgeslagen. Enkele Amerikaanse overheidsbeambten, waaronder diplomaten, zijn eind vorig jaar al voorzien van het nieuwe paspoort. De regering van de Verenigde Staten voert dit programma nu breder door; voor alle Amerikaanse burgers die een paspoort aanvragen.

Infineon benadrukt dat het voor deze miljoenenorder zeer stringente beveiligingstesten van de Amerikaanse overheid heeft doorstaan. Het bedrijf onthult geen details, zoals de financiële waarde van deze leveringsovereenkomst. De Duitse chipmaker draait al zes kwartalen achtereenvolgens met verlies en stoot zijn productie van geheugenchips voor pc's af.

Het levert al chips voor paspoorten en identiteitsbewijzen – al dan niet in proeven – aan landen als Duitsland, België, Noorwegen, Zweden, Finland, Italië en Hong Kong. Het Amerikaanse ministerie van Defensie gebruikt al Infineon-chips in zijn identiteitspassen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1674841). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×