Managed hosting door True

Antivirusleveranciers presenteren OneCare-tegenhangers

 

Antivirusleveranciers McAfee en Symantec onthullen details over hun eigen aankomende beveiligingsdiensten, respectievelijk Falcon en Norton 360 (codenaam Genesis). De twee werken hier al geruime tijd aan, maar reageren nu op Microsofts lancering van Windows Live OneCare.

McAfee wil zijn dienst deze zomer al lanceren. Een bèta-uitvoering moet over enkele weken uitkomen. Ook Symantec heeft een lancering voor deze zomer gepland en biedt nu alvast een inschrijfoptie voor zijn aankomende bèta. Zowel Falcon als Norton 360 zijn abonnementsconstructies.

Beide producenten van antimalware-software bieden daarmee meer dan alleen antivirus. Antispyware, firewall, Windows-optimalisatie en meer beveiligingsfuncties zijn gecombineerd. Microsoft biedt dit ook met zijn nu officieel gelanceerde OneCare-dienst. Het verbeteren van het prestatieniveau van Windows behelst onder meer het op bepaalde tijden defragmenteren van de harde schijf, wat gebruikers al zelf kunnen doen of met de taakplanner van Windows kunnen instellen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1515090). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×