Managed hosting door True

EU richt expertgroep rond AI op

 

Europa

De Europese Commissie heeft een nieuwe denktank rond artificiële intelligentie (ai) opgericht. De 52 experts die deel uitmaken van deze groep moeten de uitvoering van de Europese strategie rond AI mee helpen ondersteunen.

De AI HLG (High Level Expert Group) zal functioneren als stuurgroep van de European AI Alliance, het open forum waar de EU de discussie over kunstmatige intelligentie en de gevolgen ervan wil aanwakkeren. Ze moet het debat stimuleren, interageren met andere initiatieven en verschillende standpunten en meningen verzamelen in analyses en rapporten.

De HLG adviseert op die manier de commissie over welke stappen ze moet nemen rond ai op de middellange en lange termijn en helpt zo de ontwikkeling van de toekomstige strategie mee vorm te geven. Er worden van de groep eveneens voorstellen verwacht rond het thema ai en ethische kwesties, met vooral aandacht voor de toekomst van werk, veiligheid, transparantie en de impact van ai op fundamentele rechten.

Tot de expertengroep behoren onder meer mensen uit de industrie en vakverenigingen, academici en professoren, experts op het gebied van machine learning, juristen en filosofen.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6383726). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.