Managed hosting door True

Ict-coalitie Bernheze, Landerd, Oss en Uden bijna rond

Dit artikel delen:
Samenwerking

In 2015 namen de Noord-Brabantse gemeenten Bernheze, Landerd, Oss en Uden het principebesluit om een gezamenlijke ict-organisatie in te richten. De vier burgemeester en wethouders van de betreffende gemeenten hebben nu na twee jaar een bedrijfsplan klaar over hoe de nieuwe organisatie er uit komt te zien. Dit plan wordt nu ter advisering voorgelegd aan de ondernemingsraden van de vier gemeenten en besproken in de gemeenteraden.

Omdat de gemeenten steeds meer zaken digitaal moeten regelen, verwacht het Brabants kwartet door bundeling van de ict-krachten een betere kwaliteit te leveren en minder kwetsbaar te zijn op ict-gebied. Daarnaast verwachten de gemeenten dat de schaalvergroting leidt tot een meer effectieve inzet van ict-middelen.

Wanneer het bedrijfsplan is aanvaard, volgt een transitieplan. Naar verwachting wordt dit begin 2018 voorgelegd aan de vier colleges.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.