Managed hosting door True

Ict-coalitie Bernheze, Landerd, Oss en Uden bijna rond

 

Samenwerking

In 2015 namen de Noord-Brabantse gemeenten Bernheze, Landerd, Oss en Uden het principebesluit om een gezamenlijke ict-organisatie in te richten. De vier burgemeester en wethouders van de betreffende gemeenten hebben nu na twee jaar een bedrijfsplan klaar over hoe de nieuwe organisatie er uit komt te zien. Dit plan wordt nu ter advisering voorgelegd aan de ondernemingsraden van de vier gemeenten en besproken in de gemeenteraden.

Omdat de gemeenten steeds meer zaken digitaal moeten regelen, verwacht het Brabants kwartet door bundeling van de ict-krachten een betere kwaliteit te leveren en minder kwetsbaar te zijn op ict-gebied. Daarnaast verwachten de gemeenten dat de schaalvergroting leidt tot een meer effectieve inzet van ict-middelen.

Wanneer het bedrijfsplan is aanvaard, volgt een transitieplan. Naar verwachting wordt dit begin 2018 voorgelegd aan de vier colleges.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6252034). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×