Managed hosting door True

Ordina ziet omzet uit overheid toenemen

 

Stijging

Ordina heeft in het derde kwartaal zijn omzet met 0,2 procent zien stijgen naar 81,8 miljoen euro (derde kwartaal 2016: 81,6 miljoen). Daarvan komt 61 miljoen uit Nederland en 20,8 miljoen uit België/Luxemburg. Op de markt zag Ordina zijn opbrengsten uit het overheidssegment toenemen.

De brutowinst (ebitda) kwam na aftrek van een post afvloeiingskosten van 1,2 miljoen uit op 2,7 miljoen euro, een stijging ten opzichte van de 2,5 miljoen euro in dezelfde periode in 2016.

Ordina lijkt het lek boven water te hebben in de overheidssector na een tijdlang daar teleurstellende resultaten te hebben geboekt. De omzet steeg er met 7,9 procent naar 29,9 miljoen euro (kwartaal 3/2016: 27,7 miljoen); het grootste segment van het bedrijf. Wel zag de ict-dienstverlener de omzet in de segmenten financiële dienstverlening, industrie en zorg dalen. Positief was de stijging van de omzet in de logistieke sector.

Jo Maes, bestuursvoorzitter Ordina, zegt in een commentaar: 'In het derde kwartaal is een lichte stijging van de omzet en het rendement gerealiseerd. De groei binnen de overheid zet door. In België was er sprake van stabilisering van de omzet, het resultaat blijft goed. De vraag in de markt is hoog, maar de krappe arbeidsmarkt blijft een uitdaging.'

Hij wijst er op dat ondanks een toename van nieuwe medewerkers - 120 in het derde kwartaal - het verloop - 145 medewerkers vertrokken in het derde kwartaal - een aandachtpunt blijft. In totaal werken zo'n 2580 man bij Ordina. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6239550). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Pffff wat een hoog verloop! Wel benieuwd wat de achterliggende oorzaken daarvan zijn...

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij Ordina
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×