Managed hosting door True

Kadastrale kaart Kadaster is open data

 

Open data

Het Kadaster heeft per 1 januari 2016 de Digitale kadastrale kaart van heel Nederland beschikbaar gesteld als open data. De overheid wil met het beschikbaar stellen van deze open data innovatie, waardecreatie en gebruik van geo-informatie stimuleren.

Het Kadaster is de landelijke organisatie voor het registreren en verstrekken van vastgoedgegevens. De Digitale kadastrale kaart staat op de website Publieke Dienstverlening Op de Kaart (Pdok).  De kaart toont de ligging van kadastrale percelen en geeft een indicatie van de ligging van de kadastrale grenzen. Ook is het mogelijk om de Digitale kadastrale kaart per provincie te downloaden. Het Kadaster werkt nog aan nieuwe functionaliteiten, zoals een kaartselectiefunctionaliteit. Deze functionaliteiten worden later dit jaar beschikbaar gesteld.

Nieuwe IT-partners

Het Kadaster heeft begin dit jaar verspreid over drie percelen zes nieuwe it-partners geselecteerd. Zij leveren extern it-personeel op gebied van applicatiediensten, diensten op het gebied van geografische informatie en brokerdiensten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5677261). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Leuk hoe het woord 'percelen' hier in twee totaal verschillende betekenissen wordt gebruikt.

Vacatures bij Kadaster
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×