Managed hosting door True

Geodan en Genetics bieden waterschap quickscan

 

Geodan en Genetics hebben een quickscan ontwikkeld waarmee waterschappen zich kunnen voorbereiden op een overstap naar hun centraal systeem voor vergunnings -en handhavingsactiviteiten. Dit cloudsysteem, Powerbrowser genoemd, is al in gebruik bij Rijkswaterstaat en vier waterschappen. De quickscan biedt een waterschap, dat de Powerbrowser eveneens wil gebruiken, inzicht in de omvang, complexiteit en aandachtspunten van een implementatie.

Een waterschap voert de quickscan uit, voorafgaand aan het opstellen van een projectplan. Hierbij worden alle elementen van de implementatie doorlopen: infrastructuur, koppelingen, conversie, inrichting, testen en opleiding. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier laat als eerste de quickscan uitvoeren, melden Geodan en Genetics.

Dit najaar gaan volgens planning het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en waterschap Noorderzijlvest over op Powerbrowser. In het najaar van 2016 volgt dan in ieder geval nog waterschap Rivierenland, aldus de twee bedrijven.

Geodan is een leverancier van geografische informatiesystemen; Genetics levert de Powerbrowser-software voor vergunningverlening, toezicht en handhaving. Beide partijen werken in de waterschapssector nauw samen met elkaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5426182). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Rijkswaterstaat
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×