Managed hosting door True

Erik Fledderus wordt nieuwe directeur SURF

 

Erik Fledderus

Erik Fledderus

Erik Fledderus treedt op 20 mei 2015 aan als algemeen directeur van de coöperatie Surf, de ict-dienstverlener van het hoger onderwijs in Nederland. Hij zal als voorzitter van de directieraad sturing geven aan de vernieuwde Surf-organisatie, samen met de directeuren van de werkmaatschappijen Jan Bakker (Surfmarket), Erwin Bleumink (Surfnet) en Anwar Osseyran (Surfsara). Fledderus neemt de functie over van Kees Neggers die de organisatie het afgelopen jaar door de herstructurering heeft geleid.

Fledderus gaat zich richten op de uitvoering van het Surf Meerjarenplan 2015 - 2018 en draagt zorg voor de ontwikkeling, realisatie en evaluatie van het beleid en de strategie van de organisatie als geheel.

Tot 1 september 2014 werkte Erik Fledderus als algemeen directeur Informatiemaatschappij bij TNO, en sindsdien als 'principal scientist ICT'. Tevens is hij als hoogleraar Wireless Communication werkzaam bij de Technische Universiteit Eindhoven. Hij heeft meer dan twintig jaar technisch inhoudelijke en bestuurservaring in verschillende functies bij organisaties als Universiteit Twente, KPN Research, TNO, het Kennisplatform EMV, ClickNL, het Joint Institute for Innovation Policy (JIIP) en de Europese Commissie.

Herstructurering

Sinds januari 2015 heeft Surf een nieuwe structuur waarbij de directieraad de dagelijkse leiding in handen heeft onder toezicht van de raad van commissarissen. In de ledenraad zijn universiteiten, hogescholen, universitair medische centra, onderzoeksinstellingen en mbo-instellingen vertegenwoordigd. De herstructurering in 2014 had als doel beter in te kunnen spelen op behoeften van eindgebruikers, het veranderde speelveld en de gewijzigde financieringsstromen (lees: forse bezuinigingen), waarbij nog wel de ambitie werd uitgesproken om in het hoger onderwijs een internationale voorloperspositie te willen spelen.

Surf is een samenwerkingsverband van het hoger onderwijs en onderzoek waarin de Nederlandse universiteiten, hogescholen, universitair medische centra, onderzoeksinstellingen en mbo-instellingen gezamenlijk investeren in ict-innovatie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5245890). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×