Managed hosting door True

Yellowtail levert i-Spiegel op aan KING - ICTU

 

Adviesbedrijf Yellowtail heeft de bestandsvergelijkingstoepassing i-Spiegel officieel aan King - Ictu opgeleverd. De toepassing is sinds 5 juli 2012 beschikbaar via de i-Spiegel-portal van King. Het bedrijf uit Hilversum startte de ontwikkeling van de tool begin 2012 in opdracht van King, als onderdeel van de operatie NUP.

i-Spiegel geeft gemeenten op basis van vijftien indicatoren, gebaseerd op het gebruik van GBA-, BAG- en NHR-gegevens, zeer nauwkeurige inzage in overeenkomsten en afwijkingen van de verschillende administraties binnen gemeenten en kan hierdoor een belangrijke bijdrage leveren aan het op orde brengen en houden ervan. Op basis van de indicatoren wordt voor gemeenten bovendien ook inzichtelijk welke potentiële baten er te realiseren zijn door het juist en volledig gebruik van de basisregistraties. Hiermee stelt i-Spiegel de gemeente in staat om de dienstverlening te optimaliseren en mogelijke, onterechte uitgaven als gevolg van fouten in deze administraties te minimaliseren.

Onrechtmatig gebruik

Bijna dagelijks verschijnen in het nieuws artikelen over fraude, bijvoorbeeld over ten onrechte verstrekte uitkeringen aan burgers. Deze gevallen hebben vaak direct te maken met het gebruik van basisregistraties bij gemeenten. Door de verschillen in administraties die i-Spiegel detecteert te analyseren, wordt duidelijk in welke mate er onterecht gebruik wordt gemaakt van gemeentelijke voorzieningen en welke kosten men kan besparen door onrechtmatig gebruik van voorzieningen te verminderen. Bovendien kan een gemeente vervolgonderzoek doen om de oorzaken ervan te achterhalen, bijvoorbeeld technische koppelingen die niet juist zijn, processen die niet op elkaar afgestemd zijn of onduidelijke afspraken over het gebruik, en kan daarmee inzetten op effectievere handhaving.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4537820). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Yellowtail
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×