Managed hosting door True

Logius toetst haalbaarheid informatieknooppunt

 

Beheerder van overheidsbrede ict-middelen Logius gaat met marktpartijen praten over de haalbaarheid van de realisatie en het beheer van een informatieknooppunt. De haalbaarheidstoets is de voorbode van de aanbesteding ‘Logius Portfolio', die begin augustus 2011 in een mantelovereenkomst gegund gaat worden. Logius toetst of het ict-project tot een succes kan leiden en hoe de kans op succes vergroot kan worden.

Logius gaat in opdracht van het ministerie van Veiligheid & Justitie een informatieknooppunt ontwikkelen.

Het gaat om een samenwerking tussen de departementen Interdepartementale Commissie Crisisbeheersing (ICCb), de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb) en de interdepartementale samenwerking bij crisisbeheersing tussen DCC's (Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing). Daaronder vallen het NCC (Nationaal CrisisCentrum) en het LOCC (Landelijk Operationeel Coördinatiecentrum).

In de toets zullen diverse aspecten van het informatieknooppunt de revue passeren. Op 16 augustus 2011 vindt in Den Haag de workshop van deze haalbaarheidstoets plaats.

Logius

Logius (voorheen GBO.Overheid) beheert overheidsbrede ict-oplossingen die de communicatie tussen overheden, burgers en bedrijven moeten vereenvoudigen. Het gaat om een portal als Digipoort en gemeenschappelijke standaarden als DigiD. Logius is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4019839). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Ik hoopte bij de titel even op een échte broker/service bus die Digikoppeling had moeten worden, maar niet is geworden... Maar helaas.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×