Managed hosting door True

EZ verhuurt werkplekken in Silicon Valley

Dit artikel delen:
Amerikaanse vlag

Nederlandse bedrijven die overwegen om een vestiging te openen in Californië, kunnen tijdelijke werkplekken huren in een pand van het ministerie van Economische Zaken (EZ). Het gebouw staat in San Mateo, nabij Silicon Valley, een van de belangrijkste technologiecentra van de Verenigde Staten. Het ministerie noemt het concept 'Holland in the Valley' en verhuurt de werkplekken voor maximaal zes maanden. Inmiddels huren al enkele bedrijven werkplekken.

Het pand is bedoeld voor Nederlandse organisaties die interesse hebben in aanwezigheid in Californië. Gezien de ligging ten opzichte van Silicon Valley, zitten daaronder waarschijnlijk veel technologiebedrijven, vertelt EZ-woordvoerder Ruud Stevens. Hij legt uit dat het concept zich echter niet tot dergelijke bedrijven beperkt. 'Het is bedoeld voor een hele brede groep organisaties.'

Marktverkenning

Tijdens hun verblijf in het pand kunnen organisaties bijvoorbeeld een marktverkenning uitvoeren, aldus Stevens. Volgens het ministerie ligt durfkapitaal 'om de hoek' en hebben de organisaties gemakkelijk toegang tot de universiteiten van Stanford en Berkeley. De bedrijven worden bijgestaan door de Amerikaanse non-profitorganisatie SDForum, die het kantoor in opdracht van het Nederlandse consulaat beheert. Ook het Consulaat-Generaal staat de ondernemers bij.

'Holland in the Valley' wordt binnenkort officieel geopend. Het pand kwam beschikbaar doordat de vertegenwoordigingen van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), het Netherlands Office for Science and Technology (TWA-netwerk) en het Netherlands Business Support Office (NBSO) zijn samengebracht in het Consulaat-Generaal in San Francisco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Pardon ????

Dus als de ruimte leeg staat betaalt de belasting betaler dat, hoeveel van dergelijke optrekjes zijn er zo wereldwijd ???

Siliconvalley.. als ze het echt in hun mars hebben die bedrijven vertekken ze naar India, of naar het belasting paradijs ierland (zoals Microsoft).

Lijkt me weer typisch een geval van politiek wat niet in staat is andermans geld (vd belasting betaler) te beheren. Immers voor de leegstand hoeven ze niets te dokken. En winst.. tsja waar wordt die heen gesluisd??

Eigenlijk wordt er weer gespeculeerd met belasting geld.


Ik zou zeggen pand verkopen, geloof diegene die er zonodig heen moeten, komen er evengoed wel, maar neem nu TOM TOM, software kan je overal ontwikkelen.

Deze reactie blinkt niet uit door deskundigheid.
Allereerst dringt de vraag zich op of dit persoon ooit in de Valley is geweest en op de hoogte is van de zeden en gewoonten daar.
Overigens is het moeilijk panden te verkopen die eigendom zijn van een Amerikaanse onderneming.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.