Managed hosting door True

Rijk geeft 12,5 miljoen aan digitale betaaldiensten

 

Het ministerie van Economische Zaken stelt 12,5 miljoen euro beschikbaar voor slimme informatie- en mediadiensten in de financiële sector, zoals op het gebied van e-factureren. In het programma Service Innovation & ICT werken verschillende partijen uit de creatieve en financiële sector samen. Een voorbeeld waar de partijen aan werken is slimme en veilige digitale betaaldiensten.

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken wil dat Nederland het Europese centrum voor slimme informatie- en mediadiensten wordt. Ook moet Nederland het kenniscentrum in Europa worden voor de financiële logistiek. ‘We kunnen niet anders constateren dan dat ict een steeds belangrijkere rol speelt bij de innovatie van diensten. Dit programma moet behalve het ontstaan van nieuwe diensten ook kennis, ervaring en samenwerkingsverbanden stimuleren', zegt de minister.

Het geld is beschikbaar tot 2011. Daarna wordt de voortgang van het programma geëvalueerd. Bij een positieve evaluatie kan het programma twee jaar verlengd worden. Dan wordt nog een 12,5 miljoen beschikbaar gesteld.

Speerpunt

E-facturering is een speerpunt voor de Nederlandse overheid. Eerder heeft het Rijk zich al als doel gesteld dat in 2010 10 procent van de facturen bij de overheid digitaal worden ontvangen en verwerkt. Daarvoor werd ambassadeur e-factureren Marco Pastors aangesteld. Hij is door het ministerie van Economische Zaken aangewezen om de overstap naar elektronisch factureren bij overheidsinstellingen te versnellen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3255015). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×