Managed hosting door True

Getronics levert PKI-dienst aan Justitie

 

Het ministerie van Justitie heeft Getronics gecontracteerd voor het leveren van een public key infrastructure (pki) -dienst. Hierbij verstrekt de automatiseerder beveiligingscertificaten aan de interne en externe gebruikers van de applicaties van de Justitie-organisaties en beheert het deze certificaten. Als certificatiedienstverlener beweegt Getronics zich binnen de kaders van PKIoverheid.

Het ministerie van Justitie wenst zelf niet op te treden als certificatiedienstverlener (csp: certification service provider), maar heeft hiervoor Getronics aangetrokken. Het contract heeft een looptijd van drie jaar en vijf maanden, met de optie tot verlenging met twee maal twaalf maanden. Wel treedt Justitie op als registratie-autoriteit bij de csp-activiteiten van Getronics. De automatiseerder versloeg tijdens het aanbestedingstraject twee andere inschrijvers.

Groei

Justitie verwacht dat er in het eerste jaar vierduizend persoonlijke certificaten op pki-tokens worden uitgegeven. De toename in telewerkers en de invoering van nieuwe diensten zoals de elektronische handtekening in de rechtsketen zal de vraag naar certificaten extra laten stijgen. Het potentieel aantal certificatiegebruikers op de langere termijn schat het ministerie in op veertigduizend.

Verder voorziet Justitie dat er jaarlijks maximaal 20 procent van de op dat moment in omloop zijnde smartcards, nodig voor pki-identificatie, vervangen moeten worden vanwege verlies, diefstal of het verloop van medewerkers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3244876). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×