Managed hosting door True

Bollenstreek blaast gezamenlijk ICT-centrum af

 

De gemeentecolleges van Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout hebben besloten te stoppen met de vorming van een gezamenlijke automatiseringsafdeling. Tijdens de uitwerking van de plannen bleken de voordelen voor de gemeente Lisse tegen te vallen. Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart aanstaande willen de colleges onderzoeken of een 'shared service center' met twee andere gemeenten uit de Bollenstreek erbij, - Teylingen en Noordwijk -, wel haalbaar is.

Een paar jaar terug al spraken de drie gemeenten uit de Bollenstreek af om de haalbaarheid van een gezamenlijke ict-afdeling te onderzoeken, vertelt wethouder Bas Brekelmans van Lisse. De conclusie luidde dat samengaan schaalvoordelen oplevert, de kwetsbaarheid ten opzichte van de ict-markt vermindert en de kosten beperkt. 'Tijdens de implementatiefase bleek de praktijk toch weerbarstiger dan de theorie. De voordelen voor Lisse bleken beperkt te zijn. Sterker, op sommige punten zou onze ict-dienstverlening zelfs achteruit gaan', aldus Brekelmans.

Hij noemt als knelpunten de verminderde dienstverlening in de avonduren, het verschil in niveau van informatiebeveiliging tussen de drie gemeenten en de extra kosten die Lisse kwijt zou zijn met de inrichting van een gedeeld ict-centrum. 'In gezamenlijk overleg is besloten te stoppen met deze vorm van samenwerking. Na de gemeenteraadsverkiezingen gaan we onderzoeken of een uitbreiding met de gemeenten Teylingen en Noordwijk wel tot een succesvol shared service center kan leiden.'

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3218072). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.