Managed hosting door True

Veiligheidsregio Utrecht kiest Getronics

Dit artikel delen:

De Veiligheidsregio Utrecht laat Getronics de centrale ict-voorzieningen regelen. De organisatie bestaat vanaf 1 maart 2010 uit de regionale brandweer, de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen en het bureau gemeentelijke crisisbeheersing. Getronics levert aan deze nieuwe organisatie servers, een opslag- en backupvoorziening, beveiliging- en communicatiemiddelen en behuizing in een datacentrum.

Getronics draagt naast de levering van de ict-middelen zorg voor de implementatie en onderhoud van de centrale ict-omgeving. Deze is bedoeld als gezamenlijke omgeving voor de personeels-, salaris- en financiële administratie en gezamenlijke mailfaciliteiten, een website en een portaal. De automatisseerder won de opdracht na een aanbesteding waarvoor ook twee andere partijen waren geselecteerd.

De Veiligheidsregio Utrecht zal in de periode 2010-2012 de centrale ict-huishouding nog verder inrichten. Op het programma staan nog het regelen van applicatieondersteuning en het leveren van zo'n vijfhonderd werkstations.

Recent maakte de Hulpverleningsregio Haaglanden ook een soortgelijk contract bekend. Hierbij gaat Siemens de kantoorautomatisering en hosting regelen voor de fusieorganisatie van de Regionale Brandweer Haaglanden en de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR) uit de regio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.